Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Γεώργιος Παπανδρέου (Γέρος της Δημοκρατίας): «Ο Κομμουνισμός είναι εχθρός του Έθνους και της Δημοκρατίας»!.. (16 Μαρτίου 1965)

Γεώργιος Παπανδρέου (Γέρος της Δημοκρατίας): «Ο Κομμουνισμός είναι εχθρός του Έθνους
και της Δημοκρατίας»!.. (16 Μαρτίου 1965)
Η γνωστότερη ατάκα του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου για το ΚΚΕ («το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το κόμμα του Εγκλήματος και της Προδοσίας») ελέχθη αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά του 1944 και θεωρείται… παλιά και ξεπερασμένη. Υπάρχει, όμως, ακόμη σκληρότερες φράσεις του παππού του σημερινού Πρωθυπουργού για το ΚΚΕ, που σπανίως μνημονεύονται και ελέχθησαν μόλις 3,5 χρόνια πριν από τον θάνατό του, τον Μάρτιο του 1965, όταν ο αείμνηστος «Γέρος της Δημοκρατίας» ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου 1965, ο Γεώργιος Παπανδρέου στέλνει εμπιστευτικό σημείωμα στους Γενικούς Επιθεωρητές και Διευθυντές όλων των Ελληνικών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως, με αφορμή τον προσηλυτισμό που υφίστανται οι Έλληνες μαθητές από την «Νεολαία Λαμπράκη». Εκεί λέει επί λέξει:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ο Κομμουνισμός είναι εχθρός και του Έθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς»!.. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: «Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν, δεν έχουν θέσιν εις την εκπαίδευσιν»!!..
ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ο αείμνηστος παππούς σας, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, και καλό είναι να τα θυμάστε πότε – πότε. Για τους άπιστους Θωμάδες, παραθέτουμε και την σχετική εμπιστευτική διαταγή του «Γέρου της Δημοκρατίας» πρίν 44 χρόνια προς τους Γενικούς Επιθεωρητές και Διευθυντές των σχολείων όλης της Ελληνικής Επικράτειας.

http://adonisgeorgiadis.blogspot.com/2009/10/16-1965.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου